Een andere weg ingeslagen

Vroeger had ik een beste vriend, genaamd Ringo. Ik leerde hem in groep 1 kennen. Hij en ik zaten in dezelfde klas en onze moeders raakten daardoor bevriend. We kwamen vaak bij elkaar over de vloer, wel jaren lang. Onze vriendschap groeide en groeide, totdat we allebei naar de middelbare school gingen. Ringo koos ervoor om naar een andere school te gaan dan ik, waardoor onze vriendschap grotendeels verwaterde.

Ik had Ringo een aantal jaar niet gezien, waarschijnlijk een jaar of vier. We woonden weliswaar in dezelfde wijk, maar gek genoeg zijn we elkaar ook nooit tegen gekomen. Totdat het moment dat ik hem tegenkwam bij een lokale supermarkt. Ik herkende hem vaag dus ging naar hem toe en begon een gesprekje. Al snel kwam ik er achter dat het inderdaad Ringo was. Hij herkende mij ook vrij snel, dus we hebben een kwartiertje lang bijgepraat.

Ik vertelde Ringo hoe mijn leven er nu onderhand uit zag. Hij vroeg naar m’n studie en dat soort algemene zaken. Ook vertelde hij wat er in zijn leven allemaal was veranderd. Hij deed een MBO sportopleiding en werkte ook bij een watersport bedrijf. Hij was coördinator en demonstrateur van de verschillende watersporten die het bedrijf aanbood. Hij moest dus aan een groep bezoekers  voordoen hoe je de sport beoefende. Hierbij was bijvoorbeeld de startpositie belangrijk.

Zijn studie en werk interesseerde mij, maar ik was ook benieuwd naar zijn thuissituatie. Woonde hij nog thuis bij zijn ouders, misschien op kamers, of al bij een eventuele partner? Hij vertelde me dat zijn ouders op een vervelende manier uit elkaar waren gegaan. Dat is natuurlijk erg jammer, maar hij zei er wel bij dat het beter was voor hen allebei. Zijn vader had een andere vriendin ontmoet in Italië, waar hij zichzelf liever mee zag trouwen. Zijn moeder had ook al een andere partner gevonden waar ze erg tevreden mee was.

Zijn vader was dus verhuisd naar Italië. Hij wilde blijkbaar een eigen bedrijf starten en heeft dit plan daar ook doorgevoerd. Het is een kleding speciaalzaak geworden midden in een Italiaans centrum. Hij woont blijkbaar samen met zijn nieuwe partner daar in de buurt en de twee hebben samen zelfs al kinderen gekregen. Ringo had er dus twee zusjes bijgekregen. Ik was blij om te zien dat het goed ging met hem. Ik vroeg hem naar de rest van zijn levensplannen. Hij vertelde dat hij binnenkort klaar was met zijn studie en al genoeg ervaring had opgedaan in zijn werkveld om voor zichzelf te beginnen. Hij zei dat hij het pad van zijn vader zou volgen. Een eigen bedrijf starten leek hem een hele gave nieuwe uitdaging waar hij zich volledig op ging storten. Ik hoop hem over een aantal jaar weer te spreken, om te kijken of het hem is gelukt.

 

Geplaatst in: Geld
Over de auteur

admin

Bekijk berichten →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *