Een vaag vermoeden

Waarom  weet ik niet, maar iets in me zegt me dat ik later een miljonair word. Deze hypothese is nergens op  gebaseerd, maar het voelt gewoon zo. Ik ben al vanaf jonge leeftijd bezig om mijzelf zo veel mogelijk te ontwikkelen. Dit begon op de basisschool, waar ik een goede cito score behaalde. Met de score van 544 werd ik doorgestuurd naar de HAVO. De HAVO heb ik vervolgens afgerond met allemaal voldoendes. Zelfs zaten er een aantal achten en negens tussen.

Nadat ik de HAVO had behaald moest ik gaan nadenken over een studie. Al gauw kwam ik erachter dat ik wat wilde doen met computers en ontwerpen. De studie die hier het beste bij aansloot was Communication and Multimedia Design (CMD). Ik besloot deze te gaan volgen in Utrecht, omdat dat lekker in de buurt lag van mijn woonplaats, namelijk Amersfoort.

Niet alleen het feit dat ik een goede opleiding heb weten te verkrijgen geeft mij het gevoel dat ik later groot succes ga boeken. Nee, ook mijn motivatie speelt hierbij een grote rol. Ik merk dat ik altijd gemotiveerd ben met de dingen waarmee ik bezig ben. Ik werk er hard voor om mijn doelen te behalen. Maar ook hiermee red je het niet, denk ik. Een derde punt dat erg belangrijk is is het niveau waarop je durft te dromen.

Omdat ik droom van miljonair worden later, stel ik mijn doelen vrij hoog. Mensen die niet op dat niveau durven dromen, zullen dat niveau waarschijnlijk ook nooit halen. Wanneer ik het haal om miljonair te worden koop ik gelijk alles wat mijn hartje begeerd. Al mijn hele jeugd verdien ik te weinig om te kopen wat ik wil. Dat zal dan veranderen.

Ik zal niet verstandig omgaan met mijn geld, maar lekker alles opmaken. Leef met de dag, dat is mijn motto. De zorgen komen later wel. Dit betekent dus ook dat ik het er waarschijnlijk relatief snel doorheen jaag. Ik heb het advies van een pensioenadviseur niet nodig om mij te vertellen dat ik later in de problemen ga komen met mijn geld. Geld is er om uit te geven, het moet rollen, is mijn mening. Een verstandig iemand neem het advies van de pensioenadviseur aan en gaat zijn geld beleggen. Zo heb je er langer profijt van, maar wel minder op het moment zelf, omdat je het verspreid. Het is maar net wat je liever hebt, maar mijn keuze is al gemaakt.

Geplaatst in: Geld
Over de auteur

admin

Bekijk berichten →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *