Pensioensleeftijd berekenen

Lig ik dan hier, lekker op het strand van een Spaans eiland samen met een van mijn beste vrienden. Wij waren aan het genieten van een heerlijk koud biertje en wat tapas. Toen een veelbesproken onderwerp ter sprake kwam, het pensioen. Mijn beste vriend en ik waren beide de vijftig gepasseerd en het pensioen komt steeds dichterbij. Dus wij kunnen niet om het onderwerp heen. Tijdens het bespreken van het onderwerp veranderde het van een leuk gesprek naar een redelijke discussie. Hij vindt het niet kunnen dat de pensioensleeftijd steeds omhoog wordt geschoven en dat hij hierdoor langer moet werken. Mijn standpunt is het tegenovergestelde van mijn vriend. Ik vind dat het nodig is, anders kan de volgende generatie nooit de kosten opvangen voor de mensen die met pensioen gaan. De meningsverschillen over hoe de overheid en individuen de pensioensleeftijd berekenen bleef voortduren.

Na een nieuwe ronde met een paar heerlijk koude biertjes gingen wij verder. Mijn vriend kwam met het argument dat mensen die een beroep hebben waar veel lichamelijke inspanning geleverd moet worden, nu ook langer moeten doorwerken. Terwijl hun lichaam eigenlijk het niet meer aan kan. Die mensen belanden allemaal in de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen. Dat kost uiteindelijk ook veel geld en heeft het verhogen van de pensioensleeftijd niet zo groot effect als de overheid hoopt. Het was een sterk argument en ik had ook door dat het hoog zat bij mijn vriend dus stopte ik de discussie en stelde ik voor om een lekkere verfrissende duik te nemen in de zee. Na al het gepraat over het pensioen en pensioensleeftijd berekenen, kon ik wel even wat ontspanning gebruiken.

Echter was dit nog niet het einde van de discussie, want bij het ontbijt de volgende ochtend begon mijn maat weer over het onderwerp. Het zat hem nog dwars. Hij wilde graag weten hoe ik er overdacht. Toen vertelde ik hem dat de overheid een goede manier heeft om de pensioensleeftijd te berekenen, want de jongeren kunnen niet alles betalen voor de enorme grijze druk die eraan zit te komen. Er gaan steeds meer mensen met pensioen dan net afgestudeerden die een nieuwe baan krijgen. Dus er komt een enorme druk op de werkende beroepsbevolking.  Na dit pleidooi waren ik en mijn vriend er nog niet uit, maar wij hadden begrip voor elkaars mening. Zo kijken wij allebei weer een beetje anders naar de verhogen van de pensioensleeftijd.

Geplaatst in: Geld
Over de auteur

admin

Bekijk berichten →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *